Organizácia dopravy počas Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých

28.10.2009 Prešov

Polícia v pôsobnosti Prešovského kraja v nasledujúcich dňoch, ale hlavne od 30. 10. 2009 do 2. 11. 2009 v čase zvýšenej intenzity cestovného ruchu v dňoch Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých zvýši výkon ...
V prípade potrieb, budú na jednotlivých miestach policajti aj riadiť a usmerňovať premávku. Pod zvýšeným dohľadom polície budú hlavné cestné ťahy a dôležité križovatky v jednotlivých mestách, obciach ako aj intravilánoch.
Osobitnú pozornosť bude polícia venovať najmä disciplíne a ohľaduplnosti účastníkov cestnej premávky. Zvýšenú pozornosť budeme venovať aj parkoviskám a príjazdovým komunikáciám k cintorínom. Aktívne by mali s nami spolupracovať aj policajti mestských a obecných polícií.
Výkon služby bude zameraný hlavne na verejný poriadok a preventívno-výchovné pôsobenie s uplatňovaním inštitútu formy dohovárania pri riešení priestupkov.
Žiadame všetkých občanov o zvýšenú mieru ohľaduplnosti a tolerancie vo vzťahu k sebe navzájom, aby sa tak predchádzalo zbytočným nedorozumeniam a konfliktom.

Upozorňujeme majiteľov áut, ktoré budú zaparkované blízko cintorínov, aby nezabudli na skutočnosť, že automobil nie je výstavou majetku a preto nech nenechávajú vo vozidlách lákavé veci a cennosti. Žiaľ, zatiaľ je medzi nami ešte veľa nepoctivcov, ktorí využívajú aj takéto sviatky na svoje obohatenie.
 

Vyberte región